Tilbake til startsiden

Adressen til klubbhuset er Kadettangen 14. (Gårdsnr. 7, Bruksnr. 4)

klubbens hjemmeside står det (2022) følgende om klubbens historie (noe redigert):
"Vår over 100 år gamle klubb ble stiftet av Harald Julsrud og Hans Larsen som Grane Fotballklubb 26. mars 1910. Navnet ble endret til Grane Sportsklubb 6. september samme år, slik at også andre idretter kunne drives. Hopp, langrenn, friidrett, ishockey, boksing, orientering, bandy, håndball og kappgang er de idrettene som er blitt drevet aktivt gjennom klubbens historie. I dag er det kun fotball som teller.

Klubben vant fire norgesmesterskap med både bandylaget (1931, 1934, 1936 og 1949) og ishockeylaget (1936, 1937, 1939 og 1940), samt ett norgesmesterskap i håndball. Ishockeylaget opplevde også å bli seriemester to ganger. Fargene på de første draktene var rødt og hvitt, men ble alt i 1911 endret til gult og svart.

5. november 1945 slo Grane seg sammen med Sandvika Arbeideridrettslag (stiftet 1927) og Sandvika Idrettslag (stiftet 1944), under navnet Grane-Sandvika. Det nye navnet ble ikke godkjent av NIF og ble etter påbud endret til Idrettslaget Mode 18. desember 1946. På klubbens halvårsmøte 21. april 1969 ble det bestemt å endre navnet til Bærum Sportsklubb.

En av klubbens mest minneverdige hendelser i nyere tid var da fotballaget i 1980 for første gang rykket opp til landets nest øverste divisjon, annendivisjon. De hadde vært der tidligere, før andre verdenskrig, men ligaen var da ikke landsdekkende. På laget var en av norsk fotballs første afrikanere, Joof fra Gambia, som ble kalt "Peggy", og som var en kjent profil både i klubb og lokalmiljø. Et annet stort øyeblikk var da Vålerenga ble slått ut med 3 − 2 i tredje runde av cupen i 2004.

Bærum Sportsklubb var kommunens ledende fotballag frem til Stabæk IF startet sin klatring i divisjonssystemet på begynnelsen av 1990-tallet. Bærum Sportsklubb og Stabæk IF hadde lenge vært rivaler om å sikre seg de beste spillerne og lokale talenter.

Klubben benytter Sandvika stadion på Kadettangen. Det som i dag er et svært godt kunstgressanlegg, var arena for ishockey under de olympiske leker i 1952.

Navnet Sandvika stadion ble bestemt i forbindelse med serieåpningen for sesongen 2010.
I forbindelse med opprykket til andredivisjon før sesongen 2012, ble Sandvika stadion rustet opp med blant annet nytt kunstgress og bedre tribunefasiliteter.

Klubben arrangerer en av landets største fotballturneringer for mini- og lillegutt/jente-klassene."

I 1976 startet et samarbeid mellom IL Tyrving om et eventuelt felles klubbhus på Kadettangen. Det viste seg at de ikke ville få støtte til to hus hvis de i realiteten bygget ett hus til de to klubbene. I 1981 ble det derfor fremmet forslag om å bygge to separate hus som hang sammen, og slik ble det. Klubbhuset sto ferdig i 1984. Bærumsmessen på Kalvøya var en messe av betydelige dimensjoner og den finansierte klubbhuset. Det var de to idrettsklubbene Bærum Sportsklubb og Idrettslaget Tyrving som arrangerte messen.

IL Tyrving
har mye av sin aktivitet også andre steder i Bærum.

Klubbhuset er (2019) et samlingssted for klubbens spillere, trenere, ledere og foreldre. På kveldstid er det yrende folkeliv på og ved klubbhuset, og det brukes til møter og sosiale arrangement. I tillegg holder klubbens administrasjon til i klubbhuset.

Politikerne bestemte i 2021 at de vil starte prosessen med å fjerne Bærumshallen ("Bobla"). Sportsklubben krever da å få ny hall i nærheten av Kadettangen.


Kilder:

Bærum Sportsklubb

Grane AVISEN. Utgitt i forbindelse med 80-års jubileet til Bærum Sportsklubb.

Budstikka 18. november 2021

 

 

 

 

 

 

 



 

Idrettsanlegget på Kadettangen 2019. Kilde: kart.1881.no

Bærum Sportsklubb

Idrettsanlegget (Sandvika stadion) på Kadettangen 1963. Kilde: Bærum bibliotek
Klubbhus for Tyrving IL
Bærumshallen
Her lå tidligere en ishockeybane
Sandvika stadion
Bandybane
Vi ser klubbhuset til IL Tyrving til venstre og klubbhuset til Bærum Sportsklubb til høyre. Bildet er tatt i 2019. Sett fra syd. Foto: Knut Erik Skarning
Premiesamling i klubbhuset til Bærum Sportsklubb 2019. Foto: Knut Erik Skarning
Bærumshallen, også kalt "bobla", som benyttes til blant annet fotballtrening, møbelutsalg og antikvitetsutsalg. Hallen ble satt opp i 1969. Bildet er tatt i 2019.
Foto: Knut Erik Skarning
Klubbhus for Bærum Sportsklubb
Idrettsanlegget (Sandvika stadion) på Kadettangen 1912. Kilde: Bærum bibliotek